Кілька слів про проект, який об’єднав не поєднаних...

Цьогоріч літо виявилося досить яскравим і сповненим цікавими подіями, але, зважаючи на затяжність літніх канікул стало скучно. І тут, випадково, натрапила на анкету учасника Академії Громадянина, яку заповнила суто із цікавості, бо навіть найменшої уяви про мету і суть даного проекту не мала. Щиро була здивована, коли запросили на участь у роботі І сесії.
         Було кілька показників, які дали змогу на самому початку роботи Академії Громадянина зрозуміти про її довершеність і обдуманість. По – перше, даний проект здивував мене тим, що при відборі учасників не дотримувалися ніяких вікових обмежень, гендерних відношень, професійних навиків, місця роботи чи навчання, статусу потенційних учасників. Академії Громадянина вдалося об"єднати не поєднаних. Адже, у просторому приміщенні зібралися вельми різносторонні люди, які на час сесії забувають про свої проблеми, домашні клопоти і об’єднуються задля однієї спільної справи -  вдосконалення себе, як громадянина України.
         По – друге, відразу в новоствореному колективі запанувала дружня атмосфера, невимушеність і доброзичливість, але разом із цим і неформальні правила, які були створені учасниками Академії Громадянина і які безперечно виконувалися. Саме це стало показником того, що проект обіцяє бути таким, в якому будуть враховані пропозиції, потреби і побажання його учасників.
         Ніколи не доводилося бути в компанії незнайомих людей, з якими б було так просто спілкуватися. При першій зустрічі був проведений тренінг, який дозволив за короткий час познайомитися і знайти спільні теми. Така форма заняття як тренінг, виявилася новою для частини аудиторії, але добре, коли можна поєднати невимушену атмосферу з процесом засвоєння нової інформації. Доцільним буде вказати і те, що тренінг став лише однією із багатьох форм проведення занять. Нам доводилося із цікавістю слухати лекції, брати участь в обговоренні, ділитися своїми думками у дружній бесіді, проявляти власну креативність при вирішенні неординарних завдань.
         Відверто здивувало і те, що за кілька зустрічей зовсім різні і малознайомі люди відверто поріднилися, плідно і злагоджено працювали у групах з намаганням вразити чимось особливим своїх опонентів. Думаю, було б дуже цікаво поглянути на роботу в групах із сторони, адже ми навіть не помічали за роботою над завданнями прояву своїх емоцій: голосних суперечок чи щирого сміху, головним ставав хороший результат і концентрація на роботі.
         Хотілося б подякувати організаторам такого чудового проекту як Академія Громадянина, адже для створення такого грандіозного задуму потрібно було вкласти не мало власних зусиль, втілити не одну ідею і перебороти низку труднощів. Але не зважаючи на все це, невелика група людей дозволила нам відчути себе частинкою нації, побачити проблеми і недоліки української політики.
         Особисто я відкрила для себе багато нового матеріалу, почула інформацію, яку не могла знати до того, чи то через недоліки її доступу до людей, а можливо і через свою власну байдужість до громадського життя. Саме Академія Громадянина змінила моє бачення на певні ситуації, події і навіть персони, як в країні загалом, так і в місті зокрема.
         Дякую Вам за те, що дозволили відчути себе активною політично свідомою громадянкою України. Наснаги Вам, творчого неспокою та втілення нових задумів.
Ми не прощаємося, ми плідно працюватимемо й надалі.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте